Avantaje sticlă termoizolantă

Geamul termoizolant reprezinta cea mai mare suprafata din ansamblul tamplariei, prin care pierderile de caldura pot fi cele mai mari intr-o constructie.

  • Utilizand geamul termoizolant se reduce consumul energetic concretizat prin reducerea pierderilor de caldura in perioada de iarna, iar vara prin reducerea consumului pentru aerul conditionat.
  • Pentru a obtine o izolare fonica superioara se va folosi geamul termopan cu sticle de grosimi diferite (ex: 6mm cu 4mm), care atenueaza zgomotul cu 30~40% mai mult decat geamul termopan executat cu sticle de aceeasi grosime.
  • Cel mai simplu pachet de geam termoizolator reduce cu peste 50% rata de transfer termic prin comparatie cu geamurile monolitice traditionale.
  • Prin adaugarea unor foi de sticla termoizolante cu straturi acoperitoare color, reflective si LowE se pot mari considerabil performantele termice ale ferestrelor.

Indicatorii in alegerea geamului

Indicatorii care trebuie luati in calcul in alegerea geamului termoizolant sunt:
Coeficientul de Transfer Termic U (W/m2K) – fluxul de caldura ce traverseaza o suprafata de un mp, in conditiile unei diferente de termperatura de un grad intre interior si exterior. 
Coeficientul de Transmisie Luminoasa T (%) – reprezinta procentul de lumina din spectrul vizibil transmis prin sticla. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat sticla de geam termopan este mai performanta.
Coeficientul de Reflexie Luminoasa R (%) – reprezinta procentul de lumina din spectrul vizibil reflectat de suprafata de sticla de geam termopan. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat perceptia ochiului dincolo de sticla este mai slaba. Sticla cu un coeficient ridicat de reflexie asigura intimitatea si confidentialitatea caminului dumneavoastra.
Coeficientul de izolare fonica Rw (dB) – defineste capacitatea tamplariei cu geam termopan de atenuare a zgomotelor. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat capacitatea de izolare fonica a termopanului este mai ridicata, fapt ce confera locuintei o poluare fonica redusa si un confort sporit.
© 2024 Triplu Comfort SRL. All Rights Reserved. Power by AbsolutWebExpert - creare website cu Termopane .  | Parteneri web |